Hjertemusik på Aarhus Universitetshospital

HJERTEMUSIK PÅ AARHUS UNIVERSITETSHOSPITAL
Århus Sinfonietta åbner ny sæson med alternativt lydrum
 
Århus Sinfonietta har siden sin grundlæggelse i 1990 været meget bevidst om hele tiden at udvikle og udvide den moderne kompositionsmusiks regler og udtryk. I 2019 søsætter ensemblet projektet LYDRUM, der giver publikum mulighed for at opleve musik væk fra den traditionelle koncertsal.
 
Den første af fire Lydrum-koncerter bliver afholdt
 
søndag den 7. april 2019 klokken 16:00 i
Auditorium A, Aarhus Universitetshospital, Skejby.
Der er gratis entré.
 
Koncerten er blevet til i samarbejde med Christian Gerdes, hjertelæge på Aarhus Universitetshospital, der til koncerten medvirker i en samtale om hjertets og musikkens puls sammen med musiker og musikformidler Annemette Juul Pedersen. Derefter følger en ca. 55 minutter lang koncert med værket Music for Heart and Breath.
 
“I værket ‘Music for Heart and Breath’ skal musikerne udstyres med stetoskoper som en del af værkets udførelse. Værkets gentagne figurer og melodier spilles til musikernes egne hjerteslag og vejrtrækning,” siger kunstnerisk leder Allan Gravgaard Madsen og fortsætter:
 
“Dette betyder, at hver opførelse af værket bliver forskellig, fordi værket spilles uden dirigent og dikteres af musikernes egne fysiske input. Hvis musikernes puls pludselig bliver hurtig, så kan man høre det direkte i musikken.”
 
Music for Heart and Breath er skrevet af komponist og multiinstrumentalist Richard Reed Parry, som mange måske kender som fast medlem af bandet Arcade Fire. Værket opføres til denne lejlighed i en særlig version af og med Århus Sinfonietta.
 
“Århus Sinfoniettas kernerepertoire er den moderne kompositionsmusik. Vi ser dog også et stort potentiale i mødet med andre genrer. Komponister fra pop, rock eller jazz har et helt andet blik på kompositionsprocessen og det materiale, de arbejder med, end f.eks. klassiske komponister har. Så vi tror på, at der opstår noget helt særligt, når man fra forskellige udgangspunkter belyser, fornyer og udvider det, man allerede troede man kendte,” siger Allan Gravgaard Madsen.
 
TID / STED:
Søndag den 7. april 2019 klokken 16:00-17:30 · Gratis entré.
Auditorium A, Aarhus Universitetshospital, Palle Juul-Jensens Blvd. 99, 8200 Aarhus N
(Auditorium A findes ved Indgang G. Aarhus Letbane stopper næsten lige ved døren)
MEDVIRKENDE:
Christian Gerdes, overlæge i hjertesygdomme ved Aarhus Universitetshospital
Annemette Juul Pedersen, musiker og musikformidler
Århus Sinfonietta
 
KORT OM PROJEKTET LYDRUM:
Århus Sinfonietta giver med projektet LYDRUM publikum fire unikke muligheder for at møde musik i inkluderende “lydrum”, væk fra den traditionelle koncertsal. Igennem fire koncerter inviteres publikum indenfor i skarpt kuraterede koncertkoncepter, der er designet til at forstærke elementer i de enkelte valgte værker samt gøre lytteoplevelsen dyb og sanselig. Fælles for alle fire projekter er, at de lader publikum komme helt tæt på musikerne, sig selv og musikken i forskellige former for nærhed og rum.
 
I løbet af 2019 vil Århus Sinfonietta derfor præsentere koncerter i formelt rum (i samarbejde med Christian Gerdes, overlæge i hjertesygdomme ved Aarhus Universitetshospital, Skejby), udstillingsrum med nyt værk af Sandra Boss (i samarbejde med Kunsthal Aarhus), privat rum, og offentligt rum (i samarbejde med koncertforeningen Aarhus Unge Tonekunstnere). Koncerterne vil blive annonceret løbende.
 
Projektet er støttet af Augustinus Fonden, Oticon Fonden, Toyota-Fonden, Beckett-Fonden, Knud Højgaards Fond, Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Dansk Komponistforenings Produktionspulje, KODA Kultur, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, og Musikpuljen i Aarhus Kommune.

Kommentarer er lukket.