Niels-Ole Bo Johansen, basun

www.n-obj.dkniels-ole-bo-johansen

Niels-Ole Bo Johansen har siden 1989 undervist på De Jyske Musikkonservatorium – siden 2000 som professor i basun og kammermusik – med ansvar for konservatoriets orkesterskole.
Niels-Ole startede som 8 årig med at spille basun efter at have oplevet det lokale FDF orkester fra hjembyen Viborg spille i nissetøj i et supermarked!

Efter privatundervisning blev Niels-Ole som 19 årig ansat i Prinsens Livregiments Musikkorps og senere i Fynske Livregiments Musikkorps. I 1986 konkurrerede han sig ind i Aarhus Symfoniorkester og i 1989 var han medstifter af Århus Sinfonietta hvis basunist han har været siden.

Niels-Ole har en omfattende karriere som solist, underviser, dirigent og administrator. Som solist og pædagog har han optrådt på festivaler og givet masterclasses over det meste af verden og optrådt med soloprogrammer, med basun og elektronik og sammen med organisten professor Ulrik Spang-Hanssen i ”Embedsmandsduoen”. Niels-Ole giver masterclasses og dirigerer messingensembler, brass bands og harmoniorkestre og er derudover en efterspurgt dommer til diverse klassiske musikkonkurrencer både her og i udlandet.
Niels-Ole har indspillet over 15 solo DC´er og redigeret flere af Edition WHs udgivelser for basun.

Som administrator har han bestridt en del bestyrelseshver og er nu på 20 år leder af orkesterskolen på Det Jyske Musikkonservatorium.
Han har blandt andet været 2nd vice president for The International Trombone Association i perioden 2011-14, bestyrelsesformand for Århus Sinfonietta i to perioder 1990-1997 og 2007-2015, bestyrelsesformand Dansk Musiktidskrift 2008-10. Han er medlem af The International Trombone Festival Board.
Niels-Ole bor i den gamle skole i Ølsted sammen med sin kone og tre børn sammen med et skiftende antal husdyr.
Fritiden bruges på at arrangere for vidt forskellige besætninger, reparere
sommerhuset på Læsø samt samle kantareller og fiske makreller samme steds.