Vækst af Sandra Boss / Workshop for børn

Noget opstår. Bliver til. Tager til i størrelse. Mødes med noget. Og bliver til noget andet. VÆKST er et værk for blæserkvartet og percussion der udforsker det at vokse, både som en konkret fysisk forandring og som et organisk og klangligt fænomen. Musikken vokser langsomt frem i takt med at instrumenternes proportioner og former ændrer sig. Gennem en total dechifrering af instrumenternes enkeltdele skabes et udgangspunkt for nye sammensætninger, formeringer, transformationer, progressionener og med tiden eventuel destruktion.

// ENTRÉ //
Gratis entré

// Workshop for børn: At bygge et instrument //
Århus Sinfonietta præsenterer umiddelbart inden denne koncert en workshop, hvor børn og voksne kan komme og få indblik i instrumenternes verden. Det foregår samme dag kl. 12.30-14.30 på Kunsthal Århus.
Er du 6-8 år gammel og har du en voksen med? Så er det lige noget for dig!
Kom og vær med, når vi går i dybden med, hvordan man kan få lyd ud af et instrument og om vi selv kan bygge et instrument som vi kan spille på, og hvad er et instrument egentlig…….

– Tilmelding foregår via dette link.
– Pris: 150,00 kr pr. barn. (Alle børn skal have en voksen med)
– NB: Betalingen går til Århus Sinfoniettas dækning af udgifter og materialer til workshoppen.
– Der er maksimum plads til 12 børn, så meld dig til hurtigst muligt.

// Komponisten //
Sandra Boss har en række værker bag sig der udforsker instrumentet som skulptur. Hun har tidligere lavet værker for dekonstruerede orgler og forlængede harmonikaer. Det er interessen for instrumentet som klangobjekt men i den grad også som et visuelt og skulpturelt transformabelt objekt, som nu videreføres i dette nye værk for Aarhus Sinfonietta.

Sandra Boss er uddannet komponist fra Det Jyske Musikkonservatorium med specialisering inden for elektronisk musik og lydkunst. Hun har for nyligt afleveret en PhD afhandling, udarbejdet under Aarhus Universiter, hvor hun har udforsket forholdet mellem lyd og det fysiske øre.

// LYDRUM //
Århus Sinfonietta giver med projektet LYDRUM publikum fire unikke muligheder for at møde musik i inkluderende “lydrum”, væk fra den traditionelle koncertsal. Igennem fire koncerter inviteres publikum indenfor i skarpt kuraterede koncertkoncepter, der er designet til at forstærke elementer i de enkelte valgte værker samt gøre lytteoplevelsen dyb og sanselig. Fælles for alle fire projekter er, at de lader publikum komme helt tæt på musikerne, sig selv og musikken i forskellige former for nærhed og rum.

I løbet af 2019 vil Århus Sinfonietta derfor præsentere koncerter i formelt rum (i samarbejde med Christian Gerdes, overlæge i hjertesygdomme ved Aarhus Universitetshospital, Skejby), udstillingsrum med nyt værk af Sandra Boss (i samarbejde med Kunsthal Aarhus), privat rum, og offentligt rum (i samarbejde med koncertforeningen Aarhus Unge Tonekunstnere). Koncerterne vil blive annonceret løbende.

Projektet er støttet af Augustinus Fonden, Oticon Fonden, Toyota-Fonden, Beckett-Fonden, Knud Højgaards Fond, Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Dansk Komponistforenings Produktionspulje, KODA Kultur, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, og Musikpuljen i Aarhus Kommune.

Kommentarer er lukket.